– för att fler unga röster i Ljusdal ska höras

 

 

 

 

Tävlingsregler för UJP Ljusdals-posten 2022Publicistkurs för lärare

Lektionspaket som stöd för lärare och elever

Från idé till nominerade bidrag. Det här “lektionspaketet” syftar till att skapa en artikel eller video som kan nomineras till Unga Journalistpriset Ljusdals-posten. Eleverna får reflektera över vad som skiljer olika artikeltyper åt samt ägna tid åt att utforska en fråga som de är engagerade i med hjälp av sin lokaltidning. 

Kostnadsfria tidningsabonnemang för elever

Högstadie- och gymnasieklasser i Ljusdal kan i samband med tävlingen Unga Journalistpriset få kostnadsfri tillgång till Ljusdalsposten digitalt. Kontakta christian.hoijer@mittmedia.se för mer information.

Jag valde att gå med i Unga LjP därför att jag tycker om att skriva offentligt.

Abiel Teklemaryam

ung-reporter, Ljusdals-Posten

Jag tycker journalistik är viktigt eftersom det är ett sätt att öka medvetenheten hos läsaren om vad som pågår runt omkring.

Loke Bergström

ung-reporter, Ljusdals-Posten

Tänk på det här:

1. Välj en vinkel och håll den. Berätta om det viktigaste. Skala ner och fokusera på en fråga. Låt vinkeln bli tydlig genom hela ditt arbete som till exempel i rubrik, bild och text.

2. Nytt. Har du en koll på ett fenomen, en spännande person eller en fråga som medier inte tidigare skrivit om? Grattis, där har du hittat rätt. Fler behöver lära sig mer av just dig.

3. Engagerande. Är ditt ämne något som kan engagera fler än bara dig och din närmaste krets? Då har du större chans att placera dig i tävlingen. Tänk in mottagarna redan från början och använd ett språk som du tror passar för att nå dem.